hu / en

Nagy Erika, Mihály Melinda és szerzőtársaik cikke megjelent az Applied Geography szakfolyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Karsai Judit cikkei a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) 30 éves magyar-angol jubileumi évkönyvében Tovább olvasom

Tovább olvasom

Kutatóink előadásai a XXVII. Országos Urbanisztikai Konferencián Tovább olvasom

Debreceni Egyetem Műszaki Kar - 2021. október 21-22 Tovább olvasom

A bérhányad alakulása Magyarországon és Európában Tovább olvasom

Krekó Judit, Kónya István és Oblath Gábor cikke megjelent a Közgazdasági Szemlében Tovább olvasom

Elhunyt Kornai János a Közgazdaságtudományi Intézet nyugalmazott kutatóprofesszora Tovább olvasom

Tovább olvasom

Varjú Viktor a KRTK Regionális Kutatások Intézetének új igazgatója Tovább olvasom

Tovább olvasom

Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) konferenciafelhívás

 

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) 2021. december 21-22-én (kedden és szerdán), az MTA Humán Tudományok Kutatóházában (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.) tartja a tizenötödik éves konferenciáját. A konferencia célja, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását.
Várjuk minden közgazdasági témát kutató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek. A konferenciára elfogadott előadás nélkül is lehet regisztrálni.

A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. Az előadásokat követő vitában felkért hozzászólók működnek közre.

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a konferencia – előadóknak és hallgatóknak egyaránt – online is követhető lesz. Azonban nagyon reméljük, hogy a konferenciát legalább részleges személyes jelenléttel tudjuk majd megszervezni. A plenáris előadók nevét és a járványhelyzethez kapcsolódó technikai információkat az MKE honlapján tesszük közzé.

A kutatási eredményeket már tartalmazó (draft) tanulmányokat idén a Conference Maker felületén keresztül lehet feltölteni ide kattintva.

Jelentkezési határidő: 2021. október 17 (vasárnap).

A konferencián való részvétel MKE tagsághoz és előzetes regisztrációhoz kötött. Az éves tagdíj 15000 (diákoknak 5000) forint. További információk a www.mktudegy.hu honlapon találhatók.

Értesítés a benyújtott tanulmány elfogadásáról: 2021. november 1 (hétfő).

Végleges tanulmányok benyújtása: 2021. november 30 (kedd).

Regisztráció (előadás tartásával vagy anélkül): 2021. december 6 (hétfő).

A konferencián mindenki csak egyszer adhat elő, de társszerzőként több tanulmányt is jegyezhet. Külön-külön benyújtott dolgozatok mellett teljes tematikus szekciók jelentkezését info@mktudegy.hu címen várjuk a tervezett előadások megnevezésével. A szekció elfogadása után kérjük, hogy a résztvevők külön is jelentkezzenek a témakör megjelölésével.

A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból a Közgazdasági Szemle tematikus különszámot jelentet meg, melyet az MKE a Közgazdasági Szemle főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt.

MKE elnöksége – szervezőbizottság
(Berlinger Edina, Briglevics Tamás, Csóka Péter, Farkas Richárd, Kiss Hubert János)

Következő hónap >