hu / en

Megjelent Keller Tamás és szerzőtársa tanulmánya a Journal of Behavioral and Experimental Economics folyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Benedek Zsófia tanulmánya megjelent a Frontiers in Sustainable Food Systems szakfolyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Ricz Judit és szerzőtársa új cikke megjelent a Review of Evolutionary Political Economy szakfolyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Gál Zoltán a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Tovább olvasom

Tovább olvasom

Mennyire versenyképesek a magyar városok a régió többi városához képest? Kézai Petra Kinga cikke a KRTK blogban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Schlotter Ildikó cikke megjelent a WALCOM: Algorithms and Computation 2023-as konferenciakötetben Tovább olvasom

Tovább olvasom

KTI szeminárium: Gáspár Attila – Szubjektív egyenlőtlenségek és gazdasági helyzet Magyarországon (Munkaerőpiaci Tükör-kutatás)

Cím: Szubjektív egyenlőtlenségek és gazdasági helyzet Magyarországon (Munkaerőpiaci Tükör-kutatás) 

Absztrakt :

Mit gondolnak a magyarok arról, hogy mennyit keresnek más magyarokhoz, európaiakhoz, a világ többi emberéhez képest? Mennyire tartják egyenlőtlennek a saját társadalmukat? A kérdésekre egy 1000 fős reprezentatív felmérésre csatlakozva keresem a választ. Megnézem a(z egyébként jelentős) tévedések mértékét és tipikus irányát, illetve hogy a becslések és a tévedések milyen társadalmi-gazdasági változóktól függenek, és hogy viszonyulnak más országokban mért hasonló eredményekhez. A leíró eredményeket az univerzalizmus irodalmával vetem össze. Ez a friss irodalom (Enke et al. 2020 és 2022) az emberek heterogén, sokszor egymásnak ellentmondó elemekből építkező policy-preferenciáit arra vezeti vissza, hogy mennyire törődnek a tőlük társadalmilag távol álló csoportokkal a hozzájuk közelebb lévő csoportokhoz képest.   

Az előadásra online formában kerül sor, zoom felületen 2023.02.16-án, 13.00-kor.
A zoom linket a szokásos módon fogom kiküldeni, ezen keresztül tud csatlakozni minden kedves érdeklődő a szemináriumhoz.