hu / en

Elektromos autózás Magyarországon – Szabó John, Szalavetz Andrea és Túry Gábor cikke a KRTK Blogban

“Az európai elektromos járműgyártás eddigi fejlődése szinten minden ponton ellentmond az ipari forradalmakra, vagy akár az innovációkra vonatkozó hagyományos elképzeléseinknek. Ez utóbbiak alapján a potenciális kereslet és a hagyományos termelés között feszülő hézagot életerős vállalkozások technológiai és termelésszervezési változtatások bevezetése révén elégítik ki. Ehhez esetenként új, bőséges és olcsó természeti erőforrásokat vonnak be, átalakítják a kormányzati és helyi támogató közeget, mintegy kitapossák az új technológiák útját.

Valahogy úgy kellett volna ennek kinéznie, hogy az autóipari óriáscégek, vagy még inkább néhány kisebb, helyi úttörő cég Európa hatalmas lítium-lelőhelyeinek és előrehaladott akkumulátor-technológiájának ismeretében rábeszéli az Európai Bizottságot és a nemzeti kormányokat, hogy támogassa az elektromos autókat, esetleg tiltsa ki a szennyező robbanómotoros járműveket az ókontinensről.”

⮚ Tovább a teljes cikkre – KRTK Blog – Portfolio  – 2022. március 19. – Szabó John –  Szalavetz Andrea – Túry Gábor /KRTK VGI/: Elektromos autózás Magyarországon: nehéz lesz az igazságos átmenet

Címlapkép: Shutterstock