hu / en

Nők a tudományban – Pályázat tanulmány írására

 

A Magyar Tudományos Akadémia Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottsága második alkalommal hirdet pályázatot a magyar nők tudományban elért eredményeit elsődleges forrásokon alapuló, korszerű elméleti és módszertani keretben bemutató tanulmányok, rövid életrajzok írására.

A tavalyi pályázati fordulóról több információ itt érhető el. A tanulmányokat a mostani pályázati fordulóban a Magyar Tudomány formai követelményeinek megfelelően, szóközökkel maximum 30 000 leütéssel, az itt olvasható technikai követelményekkel kell elkészíteni.

A pályamunkák beérkezésének határideje: 2022. szeptember 1. éjfél.

A beküldött tanulmányokat Pető Andrea, az MTA doktora, egyetemi tanár által vezetett szakmai bizottság bírálja el, melynek tagjai: Kurucz György (KRE BTK, rektorhelyettes) és Kéri Katalin (PTE BTK, MTA doktora, egyetemi tanár). Az első helyezett 100 000, a második 70 000, a harmadik 50 000 forint díjban részesül, és a tanulmányaikat az MTA publikálja.

A díjazottakkal podcast készül.


A tanulmányokat a nokatudomanybanpalyazat@gmail.com e-mail címre Czeferner Dórának, a bíráló bizottság tagjának és titkárának kell beküldeni.