hu / en

Elkerülhetetlen az autóipar átalakulása – tömeges leépítésekkel ez már nem úszható meg – Túry Gábor cikke a KRTK Blogban

Több mint egy éve annak, hogy a Kínából származó COVID-19 vírus a világ legtöbb országába átterjedve teljesen megbénította a társadalmakat. A fertőzés terjedésének megakadályozására és az egészségügyi ellátórendszer összeomlásának megelőzésére a kormányzatok rendkívüli intézkedéseket hoztak. A lezárások miatt teljes ágazatok álltak le, vagy esett vissza jelentősen a teljesítményük. A válság visszavetette az autóipart is, amely hálózatba szerveződő globális beszállítói és értékesítési rendszeréből fakadóan kiterjedt társadalmi-gazdasági hatással jár. A következmények számbevétele mellett az ágazat azon kihívásaira, amelyek a jövő közlekedésével kapcsolatosak, kevesebb figyelem hárult.

“A növekvő városi népesség mobilitási igényét a jelenlegi egyéni közlekedésen alapuló rendszerben csak korlátozottan lehet kielégíteni. A jövőben relatíve kevesebb autóra lesz szükség a városokban, és azokat is másként fogjuk használni. A digitális technológiáknak köszönhetően a közlekedés-szervezés megváltoztatása lehetővé teszi a hatékonyabb közlekedést és ezáltal csökkenti az energiafelhasználást is. Az Európai Uniónak a közúti közlekedés jövőjével kapcsolatos négy legfontosabb célkitűzése a dekarbonizáció, a (hálózati) kapcsolódás, az önvezető rendszerek, valamint az autómegosztás elősegítése (European Commission 2019) is ezt a folyamatot szorgalmazza. A gépjárműfogalom elől elzárt övezetek – urban vehicle access restrictions – kiterjesztése tovább csökkenti a városi autóhasználatot. A mobilitás új formái és az értékesítés növekedésének az eddigiekhez képest előre jelezhető csökkenése további kihívás elé állítják az autógyártókat.”

 

⮚ Tovább a teljes cikkre – portfolio.hu – 2021. május 14.

Címlapkép: Getty Images