hu / en

Szunomár Ágnes a kelet-közép-európai régióba érkező működőtőke-befektetésekről beszélt a G7 podcastjában

„Ami viszont mindenképp jelentős trendnek tekinthető, hogy ezek az országok a kilencvenes évek, vagy akár a kétezres évek elején még egyáltalán nem, vagy csak minimálisan voltak jelen a régióban. Ehhez képest 20 év alatt egy jelentős szintre jutottak el. Nem lehet tudni, hogy ez a trend fog-e folytatódni, de amennyiben igen, akkor a jelenleginél lényegesen jelentősebb szereplők lesznek majd ebben a kelet-közép-európai régióban is”

Tavaly év végén jelent meg az „Emerging-market Multinational Enterprises in East Central Europe” című tanulmánykötet, aminek 10 fejezete a kelet-közép-európai régióban működő feltörekvő piaci multinacionális vállalatok stratégiáját, céljait, gazdasági jelentőségét elemzi. Az egyelőre csak angol nyelven megjelent kötetről Szunomár Ágnessel, a KRTK Világgazdasági Intézetének kutatójával és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatójával beszélgettünk.

A beszélgetést a fenti cikkben beágyazott lejátszás gombra kattintva, vagy a a Spotify-on is meg lehet hallgatni.

 

Stubnya Bence – 2021. április 3. – G7 PODCAST

A beszélgetés-sorozat korábbi vendégei voltak: Szabó John, Köllő János és Reizer Balázs, valamint Jelinek Csaba és Virág Tünde.